Dalacin-T

Dalacin-T® is een antibioticum tegen milde tot matige acne en puistjes. De werkzame stof in Dalacin-T heet clindamycine. Dit ingrediënt bestrijdt de bacteriën die puistjes veroorzaken en verzacht tevens de pijn als gevolg van ontstekingen.

Dalacin-t Clindamycine

Dalacin-T® is een medicijn voor uitwendig gebruik en verkrijgbaar als lotion of crème. De actieve ingrediënt clindamycine bestrijdt naast acne ook andere aandoeningen veroorzaakt door bacteriële infecties zoals huidinfecties, cystische fibrose en bijholteontsteking.

Dalacin-T® in het kort:

  • Zeer effectief tegen puistjes, mee-eters en jeugdpuistjes
  • Verzacht pijn en ontstekingen
  • Krachtiger dan de meeste zelfzorggeneesmiddelen

Wanneer kan ik Dalacin-T® gebruiken tegen acne?

Dalacin-T® wordt gebruikt wanneer eerdere medicatie tegen acne (bijvoorbeeld tretinoïne of benzoylperoxide) niet de gewenste resultaat hebben opgeleverd.

De oorzaak van acne houdt verband met verschillende factoren en is het gevolg van verstoppingen in de poriën. De poriën op je lichaam (meestal op en rondom het gezicht en borst) kunnen verstopt raken als gevolg ten gevolge van een overtollige talgproductie (bijv. door verandering van hormonen) en toename van de buitenste huidcellen.

Door ophoping van talg, huidcellen en vuil raakt de uitgang van de porie verstopt en ontstaat er een puist. Het vuil trekt bacteriën aan die kunnen infecteren. Dit leidt tot ontstekingen die vaak gepaard gaan met veel pijn. In een geval als deze kan een Dalacin-T® lotion zeer effectief zijn om de pijn te verzachten en ontstekingen af te remmen.

Hoe wordt Dalacin-T® gebruikt om acne te bestrijden?

De werkzame stof in Dalacin-T® (clindamycine) belemmert de eiwitaanmaak van bacteriën. Om zich te ontwikkelen hebben bacteriën deze eiwitten nodig. Door de productie van eiwitten te verminderen krijgen bacteriën die puistjes veroorzaken geen kans.

Wat zijn de voordelen van Dalacin-T®?

Dalacin-T® is een medicijn met een bewezen effect tegen bacteriële-resistentie van de meeste zelfzorggeneesmiddelen. Tevens kan het een oplossing zijn voor mensen die geen peniciline kunnen gebruiken.

Welke bijwerkingen heeft Dalacin-T®?

Hieronder staan de meest bekende bijwerkingen die mogelijk kunnen optreden bij gebruik van Dalacin-T®:

  • Huidirritatie (roodheid of jeuk)
  • Uitdroging en schilfering van de huid

Waar kan ik Dalacin-T® kopen?

Je hebt een doktersrecept nodig om Dalacin-T® tegen acne te bestellen, omdat het een receptplichtig geneesmiddel is.

AcneVitaal verwijst je door naar online aanbieders en verkoopt zelf geen medicijnen. Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor meer informatie omtrent het veilig kopen van medicijnen via internet.

Aanvullende informatie:

Hieronder vind je aanvullende informatie over Dalacin-T®.

Combinatie met andere medicijnen:

De werkzame stof clindamycine wordt vaak gecombineerd met andere medicijnen (antibiotica) om de effectiviteit te verhogen en acne nog beter te bestrijden. Enkele medicijnen die gecombineerd worden met clindamycine zijn:

Andere merknamen:

Dalacin-T® wordt onder verschillende merknamen verkocht. Overige merknamen waarin clindamycine is verwerkt zijn o.a.: Cleocin-T, ClindaMax, Clinda-Derm, Clindagel, ClindaReach, Clindets, Evoclin.

Dosering / Toepassing:

Dalacin-T® lotion of crème dien je eenmaal per dag in een dun laagje op de getroffen plekjes op de huid aan te brengen, waarbij je de plekken op en rondom de ogen en lippen vermijdt.

Voorbehoud bij medische informatie:

Neem nooit op eigen initiatief medicijnen tot je, mits deze zijn voorgeschreven door een gekwalificeerd arts of aanbevolen zijn door een erkend apotheker, met uitzondering van medicijnen die zijn toegelaten voor zelfmedicatie. Lees hier het voorbehoud bij medische informatie van AcneVitaal.

Overige informatie: