Differin

Differin® is een medicijn dat wordt gebruikt tegen o.a. acne en puistjes. De actieve ingrediënt in Differin is adapaleen en maakt deel uit van de groep retinoïden: een verzamelnaam voor medicijnen die zijn afgeleid van de vitamine A zuur.

Differin

Differin® wordt naast de bestrijding van acne vulgaris ook gebruikt bij behandelingen om de huid te herstellen, zoals bij littekens en vlekken. Het medicijn is verkrijgbaar als gel, lotion of crème en behoor je direct op de huid toe te passen.

Differin® in het kort:

  • Zeer goede werking tegen milde tot matige acne/puistjes
  • Normaliseert de productie van talg
  • reduceert irritatie en pijn

Wanneer kan ik Differin® tegen acne gebruiken?

Een puistje wordt veroorzaakt door verstoppingen in de poriën als gevolg van overproducerende talgklieren. Als puistjes opzwellen kunnen deze soms openscheuren en ontstaan er wondjes. Deze wondjes kunnen zich ontwikkelen tot acne ze besmet raken door bacteriën.

Differin® kan zeer goed werken bij de behandeling van milde tot matig ontstoken puistjes (bijv. mee-eters), omdat de werkzame stof in het medicijn (adapaleen) ontstekingen afremt en huidirritatie vermindert.

Hoe wordt Differin® gebruikt om acne te bestrijden?

De effectiviteit van Differin® is te vergelijken met geneesmiddelen uit de groep retinoïden zoals tretinoïne. De werkzame stof adapaleen bevordert de vernieuwing van de huidcellen. Hierdoor wordt het voor oude huidcellen lastig om zich samen te klonteren met overmatig talg in de poriën.

De bacteriën die voor acne zorgen krijgen minder kans om zich te ontwikkelen, waardoor verdere ontsteking van puistjes wordt voorkomen.

Wat zijn de voordelen van Differin®?

Differin® is een geprefereerd medicijn ter bestrijding van middelmatige acne. Het voordeel is dat de actieve ingrediënt de talgproductie vertraagd en aanmaak van nieuwe puistjes tegengaat. Differin® kan in veel situaties ook toegepast worden in combinatie met een antibiotica om puistjes nog effectiever te bestrijden.

Wat zijn de bijwerkingen van Differin®?

Hieronder staan de meest bekende bijwerkingen die mogelijk kunnen optreden bij gebruik van Differin®:

  • Huiduitdroging
  • Jeuk of een branderig gevoel
  • Roodheid van de huid

Waar kan ik Differin (Vitamine A zuur) kopen?

Je hebt een doktersrecept nodig om Differin® tegen acne te bestellen omdat het een receptplichtig geneesmiddel is.

AcneVitaal verwijst je door naar online aanbieders en verkoopt zelf geen medicijnen. Raadpleeg de website van de Rijksoverheid voor meer informatie omtrent het veilig kopen van medicijnen via internet.

Aanvullende informatie:

Hieronder vind je aanvullende informatie over Differin®.

Combinatie met andere medicijnen:

Je kunt Differin® combineren met andere medicijnen (antibiotica) om de effectiviteit te verhogen en acne nog beter te bestrijden. Enkele medicijnen die je kunt combineren met Differin® zijn:

Andere merknamen:

In Nederland is de merknaam Differin® bekend als product waar adapaleen in is verwerkt. In het midden-oosten kent men het als Pimpal of Gallet en in India en omstreken als Adadiferin®.

Dosering / Toepassing:

Smeer eenmaal daags – bij voorkeur na het reinigen van de huid – een dun laagje Differin® gel of crème op de aangedane plekken, waarbij je de gebieden op en rondom de ogen en lippen ontwijkt.

Voorbehoud bij medische informatie:

Neem nooit op eigen initiatief medicijnen tot je, mits deze zijn voorgeschreven door een gekwalificeerd arts of aanbevolen zijn door een erkend apotheker, met uitzondering van medicijnen die zijn toegelaten voor zelfmedicatie. Lees hier het voorbehoud bij medische informatie van AcneVitaal.

Overige informatie:

  • Effectiviteit
  • Bijwerkingen
  • Inname- / gebruiksgemak
4.3
Verzenden
User Review
3.24 (171 votes)