Krijg jij ook meer puistjes door je smartphone?

Hoe vaak maak jij je mobieltje schoon?

Wist je dat een mobiele telefoon een grote veroorzaker van acne en puistjes kan zijn?

Als je een smartphone hebt dan kun je er zeker van zijn dat je een broeiplek van bacteriën in je zak hebt!

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een mobiele telefoon. Geloof het of niet, smartphone bezitters kijken gemiddeld meer dan 150 keer per dag op hun telefoon!

Naast dat je mobieltje voor vele andere klachten kan zorgen zoals slaaptekort, stress, concentratie-, en gehoorproblemen, kun je er dus ook nog eens puistjes van krijgen.

Puistjes door je mobieltje?

De opkomst van de smartphone heeft ervoor gezorgd dat je overal van op de hoogte kunt blijven. Snel even zien wat je vrienden doen op Facebook of direct een berichtje sturen via Whatsapp.

Zowel de jonge als oudere generatie zijn bijna emotioneel gehecht geraakt aan hun mobieltje.

Zeg nou zelf, raak je sneller in paniek wanneer je iPhone 5s gestolen blijkt? Of wanneer je portemonnee met geld en bankpasjes kwijt is geraakt?

Ben je net als mij, dan heb je liever niet dat je telefoon kwijt is!

Dat we zo gehecht zijn geraakt aan onze smartphone heeft er ook voor gezorgd dat we het toestel overal mee naar toe nemen. Zelfs naar het toilet, voor de kleine maar ook grote behoefte.

Jammer genoeg zijn er weinig onder ons die hun mobieltje regelmatig een grondige reiniging geven.

Het resultaat: een smerig toestel vol bacteriën die altijd binnen handbereik is!

Waar het vroeger ging om het maken van een zo klein mogelijk toestel, lijkt nu het omgekeerde te gebeuren. Smartphones krijgen steeds grotere schermen omdat we alles nog beter willen zien en aanraken.

Het gevolg: na een lang telefoongesprekje kan het scherm van je mobieltje aardig heet worden. Het is dus niet gek dat men bezorgd is over het feit dat de hitte tegen je wangen/gezicht je acne kan verergeren.

De oorzaak: De Touchscreen!

De warmte van je smartphone tegen je huid zorgt ervoor dat je vetklieren extra gestimuleerd worden om olie te produceren. Deze extra olie mengt zich met vuil en bacteriën afkomstig van je smartphone, waardoor de kans groter wordt dat je poriën verstopt raken en ontsteken.

Het Engelse tijdschrift “Which?” publiceerde in een van haar uitgaves een test waarbij 300 smartphones werden onderzocht op hygiëne. Het resultaat was dat een smartphone gemiddeld wel 18 keer méér schadelijke bacteriën bevat dan de deurklink van een openbare mannentoilet!

De oplossing: Schoon houden!

Wat kun je hier tegen doen?

Heel simpel, even iets meer aandacht besteden aan het schoonhouden van je smartphone!

Het klinkt misschien allemaal een beetje “te”, maar voor diegene die veel last hebben van puistjes op hun wangen kan dit wel degelijk helpen.

Ik heb hieronder enkele simpele tips die je daarbij kunnen helpen. Dit is zeker aan te raden voor mensen die flink last hebben van pukkeltjes op de wangen.

 • Maak het scherm van je telefoon regelmatig schoon met een tissue en klein beetje desinfecterend middel
 • Je kunt ook anti-bacteriële screen cleaners kopen
 • Gebruik een headset/hands free kit indien mogelijk
 • Wanneer je merkt dat je telefoon of scherm heet wordt, wissel dan van oor

Maak jij regelmatig je mobieltje schoon?

4 gedachten over “Krijg jij ook meer puistjes door je smartphone?”

Reacties:

 1. Mooi artikel. Duidelijk en goed omschreven. Misschien de moeite waard om hier een leuke grappige film over te maken of een serie voor TV. Smartphonestress.

 2. ”Het gevolg: na een lang telefoongesprekje kan het scherm van je mobieltje aardig heet worden. Het is dus niet gek dat men bezorgd is over het feit dat de hitte tegen je wangen/gezicht je acne kan verergeren.”

  Dit kan heel makkelijk voorkomen worden door je mobiel niet tegen je gezicht aan te houden als je belt.

 3. De meeste onder ons gebruiken de telefoon niet meer om te bellen, maar zijn wel veel in de weer met dit ding, appen, mailen gamen enz. Ik zie zelden iemand tegenwoordig uitgebreid bellen

  • Onzin. Ik zie in mijn omgeving nog genoeg mensen uitgebreid bellen. Vooral nu onbeperkt abonnementen bijna niets kosten. Als je kijkt naar de jongeren, die zijn veel bezig met hun vingers op hun telefoon. En daarna lekker wroeten aan het gezicht. Garantie voor puistjes met al die bacterien.

Plaats een reactie:

Je e-mail is alleen zichtbaar voor ons. We checken eerst je reactie voordat we deze plaatsen vanwege spam. Schrijf netjes, duidelijk en let op spelfoutjes zodat andere bezoekers er ook wat aan hebben. Bedankt voor je bijdrage :)