Wat doe je tegen mee-eters op je neus?

Heb jij veel mee-eters op je neus?

Laat ik beginnen door te zeggen dat mee-eters op de neus bij bijna iedereen voorkomt.

Je hebt mensen die beweren geen last te hebben van mee-eters. Deze mensen weten meestal zelf niet dat er wel degelijk mee-eters op hun gezicht zijn.

Mensen zoals jij en ik die gevoelig zijn voor acne, houden zich natuurlijk veel meer bezig met ons uiterlijk.

We hebben intussen een soort van speciale gave ontwikkeld om ieder klein verschilletje op ons gezicht op te merken en te bestuderen.

De volgende keer dat je dus iemand tegen komt die zegt geen last te hebben van mee-eters op de neus, neem eens een kijkje dichterbij. Ik weet zeker dat je een aantal van die zwarte puntjes bij elkaar gaat zien!

De reden dat mensen de mee-eters zelf niet opmerken is omdat mee-eters op de neus vaak heel klein zijn. Zo klein dat je soms zelf niet door hebt dat je er mee-eters op je neus zitten.

Wat zijn mee-eters?

Vergis je niet in die zwarte puntjes op je neus – het hoeft namelijk niet altijd een mee-eter te zijn.

Een mee-eter onstaat doordat je poriën verstopt raken met overtollig talg, vuil en huidschilfers. Het krijgt een zwarte kleur doordat het met zuurstof (lucht) in aanraking komt.

Soms zie je geen zwarte maar lichtgrijze puntjes. Dit zijn dan gewoon verwijde poriën die zich hebben gevuld met overtollig olie. Vandaar de lichtere kleur.

Je kunt op deze pagina meer lezen over mee-eters.

Waarom krijg ik mee-eters op m’n neus?

Je krijgt zoveel mee-eters op je neus omdat dit gebied precies in het midden van je T-Zone ligt.

Je T-Zone is het gebied dat van je voorhoofd naar je gezicht loopt, in de vorm van de letter T. Deze T-Zone is het meest vette gedeelte van je huid.

Je hebt denk ik ook al opgemerkt dat je voorhoofd en neus meer glimmen dan andere plekken op je gezicht.

De T-Zone is vettig omdat hier veel meer talgklieren bij elkaar zitten dan op de rest van je huid. Al deze talgklieren produceren dus ook veel meer talg (olie) dan overige plekken, waardoor je huid in dit gebied vetter wordt.

Hoe verwijder ik mee-eters op m’n neus?

En dan natuurlijk de ham-vraag! Hoe krijg je deze zwarte puntjes op je neus dan weer weg?

Er zijn verschillende manieren om mee-eters op je neus te verwijderen. Niet allemaal gaan even succesvol voor je zijn dus je moet toch het een en ander proberen.

Ik kan je natuurlijk mijn ervaring delen, dan heb je in ieder geval een voorsprong!

Ik heb zelf ook tientallen manieren geprobeerd. Waar je op moet letten is dat je niet zomaar mee-eters uit gaat drukken. Je maakt als het ware dan een porie open die zich weer snel kan vullen met olie en vuil.

Consistent zijn in het schoonhouden en verzorgen van je huid is dus een basisvoorwaarde.

Hieronder 3 bekende manieren/producten om mee-eters op je neus te verwijderen:

1. Scrubben – Gezichtscrubs hebben bij mij in het begin best goed geholpen. Ik masseerde dan ook net iets meer m’n neus in met een scrub. Op een gegeven moment werkte dit niet meer zo goed bij me en kreeg ik juist hele droge en geirriteerde plekjes op m’n neus. Die plekjes smeerde ik dan weer extra in met een creme waardoor m’n neus juist meer ging glimmen!

2. Salicylzuur – Wat ik nu gebruik zijn producten met salicylzuur als actieve ingrediënt. Salicylzuur is werkt goed omdat het al het vuil en overtollig talg uit je poriën duwt en tegelijk ook reinigt. Je moet dit natuurlijk met enige regelmaat gebruiken en bijhouden. In tegenstelling tot de scrubs die ik gebruikte word m’n neus niet zo snel droog en geirriteerd.

3. Poriestrips – Met poriestrips zijn de meningen verdeeld en daarom vind ik dat je het altijd eerst moet hebben uitgeprobeerd voordat je er iets over kunt zeggen. Ik vind poriestrips zelf ontzettend handig alleen is de huid op mijn neus extreem gevoelig. Het “strippen” van m’n neus begon ik dus op een gegeven moment wel te voelen. Daarnaast ben ik zelf liever van de gezichtsreinigers en cremes dan van de plakkertjes.

Conclusie

Voor mij werkt een product met salicylzuur het best. Het kan best zo zijn dat jouw huid sneller went aan salicylzuur, waardoor de werking iets kan afnemen.

Het is in ieder geval het proberen waard, zeker gezien de grote hoeveelheid mee-eters die op je neus kunnen groeien…

Heb jij ook last van mee-eters op je neus? Wat doe jij om ze weg te krijgen?

1 gedachte over “Wat doe je tegen mee-eters op je neus?”

Reacties:

  1. Welke producten met salicylzuur gebruik je?

Plaats een reactie:

Je e-mail is alleen zichtbaar voor ons. We checken eerst je reactie voordat we deze plaatsen vanwege spam. Schrijf netjes, duidelijk en let op spelfoutjes zodat andere bezoekers er ook wat aan hebben. Bedankt voor je bijdrage :)