Puistjes bestrijden in 1 dag

Puistjes bestrijden in 1 dag, is dit mogelijk?

Zoek je naar een manier om zo snel mogelijk van een puistje af te komen?

Lees dan verder…

Er zijn zoveel producten tegen acne op de markt die allemaal beweren de beste te zijn.

Maar hoe kun je nu daadwerkelijk binnen 1 dag van je puistjes af zijn?

Je krijgt puistjes altijd op momenten wanneer het gewoon even niet uitkomt. Je hebt een date, belangrijke afspraak of een verplicht familiedagje.

Je voelt die pukkel al dagen van tevoren aankomen en precies op de dag dat je iets belangrijk moet doen is het puistje het rijpst… !@#$

Puistjes bestrijden in 1 dag – Kan dit?

Je kunt onmogelijk al je puistjes binnen 1 dag bestrijden. Er bestaat geen middel die acne al binnen enkele dagen compleet geneest.

We willen dit graag geloven maar helaas is dit niet waar!

Hoe lang het duurt voordat je puistjes genezen hangt van veel verschillende factoren af. Het spreekt voor zich dat kleine puistjes minder lang nodig hebben dan ernstig ontstoken pukkels.

Toch kun je iets doen tegen enkele puistjes.

Je kunt namelijk producten gebruiken die je regelrecht op een enkele pukkel kunt toepassen. Het product doet o.a. het volgende:

 • Vermindert roodheid (vooral op de blanke huid).
 • Vermindert irritatie zodat het niet gaat jeuken.
 • Onderdrukt de zwelling

Je hebt middeltjes in de vorm van een lotion, créme of stick. Je smeert dit op de plek waar je de puist voelt aankomen en laat dit een paar uur of een dagje rusten. Hierna voel je dat de roodheid en zwelling afneemt.

Let op: Puistjes voorkomen is beter dan genezen. Lees daarom ook onze handige tips over puistjes voorkomen.

Puistjes bestrijden in 1 dag – Voor wie is het geschikt?

Het is ideaal om zo’n middel te gebruiken wanneer je een enkele of een aantal pukkels voelt aankomen. Daarnaast kun je het ook gebruiken op bestaande pukkels.

Het is vooral geschikt op momenten wanneer je een puistje snel en direct wilt behandelen.

Het is niet geschikt om acne in het geheel tegen te gaan. Hiervoor kun je het best een goede huidverzorgingsproduct gebruiken.

Voor het behandelen van ernstige acne kan een dermatoloog ook speciale acne medicijnen voorschrijven.

Wil je weten hoe je puistjes in het algemeen kunt bestrijden? Lees dan de effectieve tips over puistjes bestrijden.

Hoe bestrijd jij je puistjes?

Heb ik iets gemist? Wat doe jij als je ineens een pukkel krijgt op het moment dat je iets belangrijks hebt? Help mij en andere lezers en schrijf je ervaring hieronder!

11 gedachten over “Puistjes bestrijden in 1 dag”

Reacties:

 1. Ik gebruik meestal Ocean Salt van Lush en de Cupcake masker. Deze werken echt goed tegen een vettige huid!

 2. ik gebruik Benzac crème ! vermindert de puisten binnen 1 dag!!

  • Dat is niet waar ik gebruikt het al een paar jaren niks is verandert

 3. Ik gebruik tandpasta met douche gel en honing, ik meng het dan en smeer het op mijn gezicht, na een paar uur laten intrekken en het is bijna zo goed als weg, en als einde was ik mijn gezicht goed af

  • Werkt dat echt en maak het uit welke tandpasta het is of douchegel ??

 4. Ik gebruik tandpasta met douche gel en honing, ik meng het dan en smeer het op mijn gezicht, na een paar uur laten intrekken en het is bijna zo goed als weg, en als einde was ik mijn gezicht goed af.

 5. Bij mij werkt A vogel heel goed! Een fijne zachte créme die je aanbrengt op de puitjes, binnen een week verminderd. Te koop bij de Kruidvat, De Tuinen, Etos ect.

 6. In de action was er tot sinds kort slakeslijm te verkrijgen. Dit werkte tot mijn verbazing redelijk goed. Jammer genoeg heb ik deze de laatste keer niet meer gevonden. Echt spijtig!

 7. Ik heb persoonlijk een erg vettige huid, maar ik heb iets gevonden en dat werkt verschrikelijk goed. Maar ik weet niet wat voor huid julie hebben… ik heb in ieder geval een gemengde huid. Erg vettig op mijn kin en voor hoofd en voor de rest prima. Ik heb niet echt zwarte punten op mijn neus, dus daar doe ik niks aan. ook gebruik ik het masker aleen op plekken waar ik puisten heb. Nergens anders. Dit is wel een sterk masker dus met gevoelige huid zou ik het niet doen. en als jij dit ook geprobeerd hebt maar het lukt bij jou niet is dit natuurlijk mogelijk, niemand heeft dezelfde huid. Maar hier komt ie:

  Je hebt er bijna niks voor nodig, enkel wat zuiverings-zout en water. Het is ook mogelijk met honing maar ik vindt dat een plak boel. ook is de zuiverings-zout vervangbaar voor zee-zout, maar zuiverings-zout is niet duur en werkt het beste. Je mengt het zout samen en smeert het op je puisten. Na 10/15 minuten afspoelen.

  ik hoop dat je er wat aan hebt!

Plaats een reactie:

Je e-mail is alleen zichtbaar voor ons. We checken eerst je reactie voordat we deze plaatsen vanwege spam. Schrijf netjes, duidelijk en let op spelfoutjes zodat andere bezoekers er ook wat aan hebben. Bedankt voor je bijdrage :)