Mee-eters verwijderen zonder je huid te beschadigen

Mee-eters verwijderen zonder littekens achter te laten?

Dat kan! Je moet het wel voorzichtig doen want je kunt aardig snel een litteken veroorzaken.

Mee-eters ontstaan door de ophoping van talg, dode huidcellen en bacteriën in de uitgangen van je poriën.

Dit mengsel van vuil gaat samenklonteren en droogt uit doordat het in aanraking komt met zuurstof (lucht).

Het krijgt dan een zwarte kleur en je herkent het meteen aan het zwarte puntje op de puist. Mee-eters worden in het engels daarom “blackheads” genoemd.

In dit artikel staan een aantal effectieve methodes om mee-eters te verwijderen.

Hoe kan ik zelf mee-eters verwijderen?

Je kunt er het beste eerst voor zorgen dat je zo min mogelijk last krijgt van mee-eters.

Begin daarom met het onder controle houden van je talgklieren. Deze zorgen voor een overproductie aan talg waardoor je poriën sneller verstopt raken.

Er zijn een heleboel mogelijkheden om een mee-eter te voorkomen.

Lees daarvoor ook het artikel over puistjes voorkomen. In dat artikel staan een aantal zeer goede basistips om onzuiverheden te voorkomen.

Mee-eters verwijderen met je nagels of een pincet leidt geheid tot littekens. Het is natuurlijk verleidelijk om die kleine zwarte puntjes met je scherpe nagels uit te knijpen.

Toch moet je goed oppassen met zulke puisten uitknijpen.

Doe dit niet! Je nagels en vingers zitten vol bacteriën. Doe je dit toch, dan heb je kans dat het puistje gaat ontsteken.

Je hebt gelukkig voldoende manieren om een mee-eter te verwijderen zonder je huid te beschadigen.

Volg de onderstaande tips om mee-eters veilig te verwijderen:

1. Scrubben, reinigen en hydrateren

Een goede basismethode om mee-eters te reinigen is door je huid regelmatig een scrub te geven.

Het klinkt logisch maar helaas zijn er genoeg mensen met mee-eters die hun huid niet of onvoldoende scrubben.

Maak niet de fout om meteen een agressieve scrub te gebruiken. Grote kans dat je eerder je huid beschadigd dan reinigd.

Na ieder scrubbeurt is het lekker om je gezicht te wassen met een milde facewash. Je kunt er voor kiezen om een middel te gebruiken waarin anti-acne ingredienten zijn verwerkt zoals salicylzuur.

En natuurlijk volgt als afsluiter een goede hydraterende créme op je huid. Doe dit regelmatig en je zal merken dat je huid er egaler uitziet.

2. Stomen

Stomen is een goede manier om je poriën te reinigen. Warme stoom maakt je poriën open waardoor verstopte talg en huidcellen los raken

Warme stoom stimuleert ook de bloedcirculatie in je huid. Je krijgt een beetje hetzelfde gevoel alsof je net uit een sauna loopt: fris en opgewekt! Het lijkt alsof je huid eindelijk weer eens ademt.

Ik heb hieronder twee manieren waarmee je thuis zelf kunt stomen:

1) Met een apparaat: Er zijn speciale stomers te koop voor je gezicht. De kosten hiervoor varieëren van 80 tot 300 euro. Dit is een relatief dure optie maar je hebt dan wel een professioneel stoomapparaat. Dit soort apparaten hebben meestal ook handige functies, zoals een temperatuur en stoomregelaar.

2) Bak met heet water: Een voordelige optie is om het op een eenvoudige manier zelf te doen. Vul hiervoor een kleine bak met heet (niet kokend) water. Ga met je gezicht boven de bak hangen en bedek je hoofd met een grote baddoek. Probeer 15 tot 30 minuten aan een stuk door te stomen voor maximaal effect.

3. Poriestrips

Er zijn speciale strips verkrijgbaar voor het verwijderen van mee-eters. Dit is met name handig voor het verwijderen van mee-eters op je neus.

De strips werken eenvoudig: je plakt een strip op de plek waar je mee-eters of onzuiverheden hebt.

Laat het even inwerken en trek het daarna eraf. Dit doet geen pijn want de strips zijn zo gemaakt dat ze niet strak aan je huid blijven kleven.

Vuil, talg en mee-eters blijven plakken aan de strip en worden snel en pijnloos van je gezicht meegetrokken.

4. Comedonenlepel

Een goede manier om mee-eters te verwijderen is met behulp van een comedonenlepeltje.

Comedonen is een ander woord voor mee-eters, vandaar de naam comedonenlepel.

Een comedonenlepeltje heeft een puntig uiteinde waarmee je mee-eters makkelijk en hygiënisch kunt verwijderen. Je kunt een comedonenlepel bij bijna iedere drogist kopen.

Als je een comedonenlepeltje gebruikt kun je het best eerst van tevoren je huid stomen. Je kunt dan makkelijker de mee-eter verwijderen.

Wees wel voorzichtig, je maakt namelijk zo een sneetje in je huid met een comedonenlepel.

Hoe verwijder jij mee-eters?

Ik ben heel benieuwd hoe jij je mee-eters verwijdert. Heb je nog een goede of misschien wel slechte tip? Laat het me weten en schrijf een korte reactie hieronder!

11 gedachten over “Mee-eters verwijderen zonder je huid te beschadigen”

Reacties:

 1. Bedankt voor het leuke artikel! Ik verwijder mee-eters met een masker op aanraden van een vriendin en werkt prima.

 2. Tandpasta maakt niet uit welk merk of smaak. Het recept:

  1 theelepel tandpasta
  1 eetlepel zout

  Meng dit door elkaar, breng het met een spatel aan. Daarna vijf minuten maskeren. In de laatste minuut geef je de huid een massage, daarna afspoelen met water warm of koud (geen heet) water. Na warm water altijd eindigen met koud water en dan zachtjes droog deppen. De huid is dan rood, daarom doe ik dit voor het slapen gaan. Na een week herhalen. Daarna proberen vol te houden. Zo maak ik mijn huid op een voordelige manier schoon.

 3. Ik heb aantal keer een neus strip gebruikt met aloe vera. Het hielp amper. Er zat amper iets erop toen ik het er voorzichtig er af trok.
  Het was wel een merk van de DA

 4. Zelf neem ik eerst een stoom douche, was mijn gezicht op een masserende manier rond de black heads. Soms komen ze daardoor los. Geen littekens achteraf. Daarna spoel ik het af met warm water. Maak daarna mijn gezicht droog met een grove handdoek en ga er daarna met toner overheen. Zo raken ze ook los. Nooit een litteken gekregen daardoor. Echt grote open plekjes doe ik wel eens wat alcohol erop om de bacteriën te doden.

Plaats een reactie:

Je e-mail is alleen zichtbaar voor ons. We checken eerst je reactie voordat we deze plaatsen vanwege spam. Schrijf netjes, duidelijk en let op spelfoutjes zodat andere bezoekers er ook wat aan hebben. Bedankt voor je bijdrage :)